Naslovna Uslovi korišćenja i politika privatnosti sajta

Uslovi korišćenja i politika privatnosti sajta

Molimo vas da pažljivo pročitate uslove korišćenja sajta Putomani.rs. Pristupanjem i korišćenjem ovog sajta slažete se sa uslovima i pravilima opisanim u ovom dokumentu. Zabranjeno je koristiti ovaj sajt i bilo koji njegov deo u nezakonite svrhe.

Sajt zadržava pravo da bez najave promeni pravila i uslove korišćenja.

Politika privatnosti 

Putomani.rs se zalaže za očuvanje vaše privatnosti. Sajt neće distribuirati ni prodavati privatne podatke trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sajt može, u skladu sa zakonom, prikupljati neke podatke o svojim korisnicima, dobijene tokom korišćenja sajta. Ove podatke sajt može da koristi za poboljšanje i prilagođavanje sajta i njegovog sadržaja.

Prikupljene lične podatke, poput email adrese, imena i prezimena, Putomani.rs neće bez dozvole korisnika prodavati i distribuirati. Sajt zadržava pravo korišćenja ovih podataka u slučaju teškog kršenja pravila sajta i nezakonitog korišćenja od strane korisnika koji su napravili prekršaj, a u cilju zaštite oštećenih korisnika.

Vlasnička i autorska prava 

Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje sajta, sve dok ne krše pravila korišćenja.

Sajt se sastoji od: vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja koje su kreirali i poslali posetioci, veza ka spoljašnjim stranicama. Sve sadržaje posetioci koriste na vlastitu odgovornost.

Putomani.rs može koristiti autorske sadržaje koje su poslali korisnici sajta, u okviru samog sajta Putomani.rs, u svoje marketinške aktivnosti, bez saglasnosti autora i bez novčane naknade.

Neovlašćeno korišćenje autorskih tekstova koje su poslali korisnici sajta od strane trećih lica, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava.

Dozvoljeno je objavljivanje, kopiranje i deljenje vesti, intervjua i ostalih informacija bez izmene i uz obavezno navođenje izvora Putomani.rs, koji mora biti linkovan sa izvornim tekstom na našem portalu!

Ukoliko smatrate da su Putomani.rs ili neko od korisnika sajta povredili vaša autorska prava, molimo da nas o tome obavestite, a sporni sadržaj će, nakon provere, biti uklonjen i po potrebi će biti preduzete druge zakonske mere.

Izvori i tačnost podataka

Svi podaci na ovoj web prezentaciji u vreme objavljivanja bili su u skladu sa podacima dobijenim od osnovnih izvora informacija. Zbog vremenskog razmaka između datuma prikupljanja podataka i objavljivanja na ovoj stranici Putomani ne garantuju za tačnost bilo kog podatka niti se može smatrati odgovornim za njihovu aktuelnost, kompletnost ili zakonitost u trenutku korišćenja internet stranice.

Putomani.rs, uređuje opšte podatke o destinacijama, gradovima i hotelima, koji su neobavezujućeg, opšte informativnog karaktera.

Spoljašnje veze 

Sajt sadrži spoljašnje veze (linkove) ka stranicama izvan sajta i ne smatra se odgovornim za sadržaje izvan vlastitog sajta.

Slanje fotografija i tekstova 

Sajt omogućava svojim korisnicima da pošalju svoje fotografije i tekstove. Sajt ima pravo da obriše ili ne objavi poslate fotografije i tekstove, ukoliko smatra da ne zadovoljavaju standarde ili nisu odgovarajućeg kvaliteta, kao i ukoliko svojim sadržajem krše pravila sajta. Sajt prikazuje korisničko ime korisnika koji je poslao fotografije i tekstove, i pretpostavlja da su oni njegovo vlasništvo. U slučaju eventualnog kršenja autorskih prava, svu odgovornost snosi korisnik koji je poslao fotografije i tekstove. Slanjem fotografija i tekstova korisnik daje pravo sajtu Putomani.rs da ih dalje koristi za potrebe sajta.

Korisnicima ovog portala strogo je zabranjeno:
  • Objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način;
  • Objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima;
  • Lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica;
  • Objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom;
  • Objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane;
  • Svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme
  • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika