Naslovna Zanimljivosti Adrenalinska poslastica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim – Bali Swing

Adrenalinska poslastica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim – Bali Swing

Bali Swing
Foto: Bali Swing

Ljuljaške na Baliju su prava adrenalinska poslastica i ne čudi što su jako popularne među putnicima koji se odluče da posete ovo indonežansko ostrvo. Nakon što su postavili prvu, vrlo brzo su osvanule i ostale, pa ih danas ima bar stotinak, ali jedno mesto se posebno izdvaja.

Sigurno ste čuli ali i videli na društvenim mrežama čuveni „Bali Swing“. Drugim rečima, ovo je najlepše mesto sa ljuljaškama na Baliju! Ljuljate se visoko iznad litice, drveća i reke i imate spektakularan pogled.

Bali Swing je nešto što ne bi trebalo da preskočite kada posetite Bali!

Iz Ubuda se lako može stići do Balijskih ljuljaški. Taksijem (troškovi povratnog prevoza su oko: 200.000 RHP) će vam trebati oko 20 minuta da stignete. Obratite pažnju kada rezervišete taksi, jer ne znaju svi da želite da vidite baš ove ljuljaške. Preporučuje se da pokažete sliku ljuljaške koju želite da posetite!

Ovo spektakulrano mesto izgleda kao zabavno igralište za odrasle. Postoji nekoliko vrsta ulaznica, one koje obuhvataju samo ljuljanje i one u koje su uključeni paketi sa klopom, slikanjem i još nekim zanimljivim aktivnostima. Na primer, možete da se popnete u ptičje gnezdo na vrh drveta, da posetite park slonova, baštu leptirova ili odete na rafting…

Ptičje gnezdo – Bali Swing

Jedna od ulaznica iznosi 35 dolara po osobi i za ovu naknadu imate neograničen pristup bifeu, možete uživati u neograničenim grickalicama i pićima (bez alkohola). Takođe, možete ostati koliko želite i ići na koliko zamaha želite. Kako to zvuči zabavno, zar ne?

Na Bali Swingu ćete naći ukupno 5 ljuljaški i sve su različite visine. Naći ćete ljuljašku od 5 metara, 10 metara, 15 metara, 20 metara i najviša ljuljaška je ogromnih 78 metara!

Dobar savet je da započnete s najnižim zamahom i polako gradite svoj put do najvišeg.

Najniža ljuljaška će vas okrenuti prema restoranu, tako da nećete videti litice. Ovo je dobar način da se opustite i pripremite za veće zamahe. Zatim pređite na viši nivo, pa na još jedan i još jedan, sve dok ne stignete do onog najvišeg. Na ovaj način ćete polako da se naviknete na visinu.

Najviši i poslednji zamah je zaista zastrašujući i svi počinju da vrište, ali jednostavno je tako cool! Definitivno ćete zažaliti ako ne isprobate i ovaj. Pogled sa svake ljuljaške je fenomenalan, ali pogled sa 78 metara visine jednostavno je neverovatan! Osetićete leptiriće u stomaku i adrenalin će početi da vam struji kroz celo telo.

Sve se dešava na vrlo profesionalan način i dobro ste obezbeđeni kada sednete na ljuljašku. Vrlo lako ćete provesti nekoliko sati ovde i vratićete se u Ubud ispunjeni adrenalinom. Dozvoljeno vam je da fotografirate svuda, a osoblje će se potruditi da odatle odete sa što lepšim utiskom i da poželite da se vratite.

Još jedna sjajna stvar je što deo zarade od ulaznica ide u dobrotvorne svrhe.

Tako je otvorena besplata škola engleskog jezika za decu i odrasle iz sela Bongkasa Pertivi i susednih sela. Deca i odrasli su podeljeni u grupe u pogledu naprednih veština i aktivno uče engleski jezik, kako bi u budućnosti imali bolje šanse na tržištu rada. Takođe, deo novca odlazi i na školsko obrazovanje za decu iz siromašnih porodica ili decu koja su izgubila roditelje.

Na sajtu Bali Sving stoji: „Želeli bismo da se zahvalimo svim našim gostima koji doprinose stvaranju boljeg sveta korišćenjem naših usluga.“