Naslovna Zanimljivosti Lista destinacija koje treba posetiti u 2020. godini: Srbija u TOP 10

Lista destinacija koje treba posetiti u 2020. godini: Srbija u TOP 10

Lista destinacija koje treba posetiti u 2020. godini

Kraj još jedne godine se polako približava, većina nas je već iskoristila godišnji odmor i vreme je da počnemo da planiramo nove avanture za 2020. godinu.

Magazin „Lonely planet“ napravio je listu TOP destinacija koje treba posetiti u 2020. godini, kao i listu najisplativijih destinacija.

Zanimljivo je da je ove godine pored mišljenja pisaca i urednika magazina, lista destinacija koje treba posetiti u 2020. godini formirana i na osnovu influensera i glasova čitalaca na društvenim mrežama.

Zemja koja je proglašena najboljom je Butan.

Butan je mala azijska država, tačnije kraljevina, koju Lonely Planet opisuje kao mali komadić himalajskog raja. Ako volite planine na kojima ima snega, netaknutu, divlju prirodu iz koje se čuju zvuci tibetanskog roga, ne tražite dalje od Butana, dodaju. Deo novca prikupljenog od turizma vlada Butana koristi za ulaganja u zdravstvo, besplatno školovanje i izgradnju infrastrukture. Ljudi tamo žive zadovoljnim životom, nisu opsednuti modernom tehnologijom i uspešno su sačuvali svoju jedinstvenu kulturnu baštinu.

A kako izgleda lista destinacija koje treba posetiti u 2020. godini i na kojoj listi se našla i Srbija, pročitajte u nastavku.

Ovo je lista top 10 zemalja za 2020. godinu:
 1. Butan
 2. Engleska
 3. Severna Makedonija
 4. Aruba
 5. Esvatini
 6. Kostarika
 7. Holandija
 8. Liberija
 9. Maroko
 10. Urugvaj
Top 10 gradova za 2020. godinu:
 1. Salzburg
 2. Vašington
 3. Kairo
 4. Galvej
 5. Bon
 6. La Paz
 7. Koči, Indija
 8. Vankuver
 9. Dubai
 10. Denver
Top 10 destinacija koje su najisplativije u 2020. godini:
 1.  Istočna Nusa Tengara
 2. Budimpešta
 3. Madja Pradeš
 4. Bafalo
 5. Azerbejdžan
 6. Srbija
 7. Tunis
 8. Kejp Vajnlends (Južna Afrika)
 9. Atina
 10. Zanzibar

Srbija je autentična, živopisna evropska država, koju vredi polako istraživati i koju putnici jedva da su otkrili. Za Srbiju se ne može reći da je skrivena – njen glavni grad, Beograd, vekovima je jedna od glavnih raskrsnica Starog kontinenta. Danas, ovaj grad pruža nonšalantnu kulturu kafića i svačijem džepu pristupačnog noćnog provoda uz Dunav. A kad izađete iz Beograda, očekuju vas brojna ushićenja koja pruža ova zemlja – avanture na otvorenom, banje i vinarije, drevni manastiri i monolitni spomenici iz doba Jugoslavije“, piše Lonely Planet.