Naslovna Vesti Razlog više da posetite Pariz ove jeseni je 25. jubilarni Salon čokolade

Razlog više da posetite Pariz ove jeseni je 25. jubilarni Salon čokolade

Salon čokolade - Pariz

Salon čokolade (Salon du Chocolat) održava se svake godine krajem oktobra ili početkom novembra u Parizu. Kuvari, poslastičari i profesionalci iz čokoladne industrije i stručnjaci za kakao, okupljaju se kako bi javnosti pokazali svo bogatstvo kakao zrna.

Tokom trajanja manifestacije, od 30. oktobra pa do 3. novembra 2019, prisustvuje preko 500 izlagača iz čak 60 država. Ovo je ujedno i 25. jubilarni Salon čokolade.

Sve što čokolada može da ponudi, naći će se tokom ova četiri dana u paviljonu 4. pariskog sajma Port de Versaj.

Za posetioce je ovo prilika da otkriju najnovije inovacije i kreacije čokoladnih ukusa od strane profesionalaca. Imaće priliku i da probaju najbolja kakao zrna iz celog sveta. Biće organizovane i radionice izrade dečijih peciva, svakog dana od 11h do 19h. A tu su i degustacije i demonstracije kuvanja, čiji su domaćini vrhunski kuvari.

Vrhunac manifestacije je modna parada sa haljinama napravljenim od čokolade i čokoladne nagrade koje se dodeljuju najboljim čokoladarima godine.

Karte se mogu kupiti putem interneta za 14,20 evra ili za 34,20 ukoliko želite da prisustvujete i noći otvaranja. Za decu od tri do 12 godina karta košta 6,20 evra. Postoji i porodični paket za roditelje i dvoje dece koji se može dobiti za 39,20 evra.

Na zvaničnom sajtu Salon du Chocolat piše: „Ako ste ljubitelji čokolade i peciva, dođite u Pariz-Port de Versaj i pomozite nam da zajedno proslavimo ovaj rođendan!“