Naslovna Srbija Zlatar dobio zip lajn od 930 metara i nove pešačke staze

Zlatar dobio zip lajn od 930 metara i nove pešačke staze

Zlatar dobio zip lajn

Dugo najavljivani projekat zip lajn na Zlataru je pušten u rad a otvorene su i nove pešačke staze, namenjene svim gostima ove planine.

Radi se o jednom od najdužih zip-lajn sistema u Srbiji, jedinstvenom po tome što ima povratnu sajlu. Dug je 930 metara, od čega je odlazna linija duga 610 a povratna 320 metara, do crkve Hristovog rođenja.

Vožnja ovim zip-lajnom traje oko 40 sekundi. Zlatar dobio zip lajn

Planina Zlatar se nalazi u jugozapadnoj Srbiji na svega 4km od Nove Varoši, 35km od Priboja i 280 km od Beograda. Okružena je rekama Lim, Uvac i Bistrica, a ima najveći broj sunčanih dana, čak 285 u godini.

Ukoliko poželite da obiđete okolinu Zlatara, svakako treba obići tri veštačka jezera u blizini, Radoinjsko, Zlatarsko i Uvačko. Za najhrabrije postoji i adrenalin park na Babića brdu, jednom od najpoznatijih i najpristupačnijih obronaka Zlatara ali i mnoge druge atrakcije za turiste.

Pročitajte: Specijalni rezervat prirode Uvac: Kako stići i šta videti

U planu su i novi projekti koji će unaprediti turistički razvoj Zlatara. Jedan od njih je stadion za visinske pripreme u koji će biti uloženo 30 miliona dinara.Zlatar dobio zip lajn

Na Zlataru je u toku sedmi po redu Zlatarfest, koji promoviše turističke potencijale opštine Nova Varoš, više o tome pročitajte ovde.