Srbija na vrhu liste po porastu broja stranih turista

Srbija na vrhu liste evropskih destinacija po porastu broja stranih turista

16/04/2019
Vesti

Srbija na vrhu liste sa najvećim rastom noćenja i dolazaka stranih turista u Evropi, u 2018. godini. Istovremeno, prema izveštaju Evropske turističke komisije (ETC), naša zemlja je ostvarila najveći porast broja kineskih turista i na prvom je mestu u odnosu na ostale evropske destinacije, sa rastom od preko 100%.

U analizi Evropske turističke komisije navedeni su razlozi za petnaestoprocentni (+15%) porast broja stranih turista. A to je bezvizni režim koji Srbija ima sa Kinom kao i intenzivne onlajn kampanje. Tokom ovih kampanja, višestruko je uvećana publika koja prati TOS-ove naloge na društvenim mrežama. A video sadržaji koji promovišu turističku ponudu Srbije beleže milionske preglede. Srbija na vrhu liste

Pročitajte: Trikovi kako da napravite savršene fotografije sa putovanja

Istovremeno, Turistička organizacija Srbije, nastavlja aktivnu promociju na kineskom tržištu. Od 15. do 17. aprila nastupa na sajmu COTTM u Pekingu. Zbog činjenice da najveći broj kineskih turista, žele da obiđu i veći deo regiona, TOS na ovom sajmu nastupa zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore. Na taj način, predstavljaju objedinjene turističke ponude dve zemlje. Na štandu se predstavljaju i Turistička organizacija Beograda, hoteli Holiday Inn Express i Prag Kopernikus. Takođe i agencije: Omnitours, Glob Metropoliten, Asteria, Uniline i Alphatravel. Tokom sajma u Pekingu, direktorka TOS-a Marija Labović nastupila je kao glavni panelista na konferenciji pod nazivom “The Evolution of Destination Marketing in Chinese Market”.

Broj ostvarenih noćenja turista iz Kine nastavlja da raste i u prva dva meseca ove godine i čak je 54% veći u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: Turistički svet