Naslovna Vesti Italija je najtraženija destinacija za odmor u svetu

Italija je najtraženija destinacija za odmor u svetu

Italija
Italija

Italija je jedna od zemalja koja nudi različite mogućnosti za odmor i uživanje, a najnovija istraživanja pokazuju i da je jedna od najtraženijih destinacija na svetu.

Istraživanje portala „TravelSupermarket“ je pokazalo da je Italija najtraženija destinacija za odmor u 97 zemalja. Neke od njih su: SAD, Kanada, Australija, Rusija, Kina i većina zemalja Evropske unije.

Istraživanje je koristilo Google-ov planer ključnih reči, uključujući sve jezike. A istraživan je prosečan mesečni broj pretraživanja u svakoj zemlji za termin „Odmor u …“.

Italiju je blisko pratila Španija, zatim Australija, Grčka i Francuska. Turisti iz zemalja kao što su Novi Zeland, SAD, Kanada, Brazil, Kina i Rusija su odabrali Italiju kao svoju glavnu destinaciju.

Podaci tačno prikazuju porast broja turista u Italiji u ovom trenutku. Najnovije brojke ukazuju na više od 420 miliona posetilaca godišnje, a broj raste svake godine.

Pročitajte: Kazna za nošenje papuča na omiljenoj srpskoj destinaciji u Italiji

Prema procenama, ovo leto će biti prometnije nego ikada za popularne italijanske turističke destinacije, uključujući Cinque terre i Pompeju. Pompeja privlači više od 3,5 miliona posetilaca godišnje, a nedavni arheološki nalazi na toj lokaciji će sasvim sigurno povećati broj posetilaca u 2019. godini.