Naslovna Vesti Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini

Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini

Hrvatska
Hrvatska

Hrvatska je od strane britanskog magazina Business Destinations izabrana za najbolju destinaciju poslovnog turizma u 2018. godini.

Hrvatska turistička zajednica je osvojila ovo priznanje u kategoriji „Europe“, u sklopu koje su se dodeljivale i nagrade za najbolje hotele, aerodrome, avio-kompanije, objekte i usluge koje su deo vrhunske ponude u industriji poslovnih putovanja.

„Ova nagrada je za nas još značajnija jer nominacije i izbor pobednika sprovodi uredništvo časopisa zajedno s brojnim čitaocima i korisnicima poslovnih usluga širom sveta. Naime, poslovni turizam predstavlja važan turistički proizvod jer individualni i grupni poslovni gosti čine stabilan izvor potražnje. Takođe, istraživanja među hotelijerima pokazuju da poslovni gosti čine 10 do 15 posto od svih hotelskih gostiju“. Izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je s ciljem daljeg jačanja i razvoja MICE turizma u prošloj godini oformljen i Kongresni sektor unutar HTZ-a.

HTZ sprovodi niz aktivnosti usmerenih na promociju poslovnog turizma, poput marketinških kampanja ili nastupa na najznačajnijim specijalizovanim kongresnim sajmovima kao što su IMEX Frankfurt, IMEX America, IBTM Barcelona i CONVENTA Ljubljana.

Pročitajte: 4 saveta za prvi let avionom i kako da ublažite strah od letenja

Inače, Business Destinations predstavlja putnički časopis i internet portal namenjen poslovnim putnicima, kao i svim poslenicima u industriji poslovnih putovanja. Kombinujući zanimljive sadržaje, atraktivne fotografije i snažno umrežavanje poslovnih subjekata, magazin se pozicionirao kao ključni izvor informacija i inspiracije za poslovna putovanja. Pokriva širok raspon tema od ekskluzivnih hotela, odmarališta i konferencijskih destinacija do luksuznih proizvoda i usluga.

Izvor: seebiz