Naslovna Istraži Šta predstavlja wellness centar?

Šta predstavlja wellness centar?

Wellness (Velnes) predstavlja način života, koji nas dovodi do balansa tela, uma i duha, poštujući sopstvene izbore i mogućnosti koje su nam na raspolaganju.

Značenje reči „wellness“

Pojam je nastao od američkih izraza „Well being“ i „Fitnes“, i označava zdrav koncept života. Da bismo to postigli, potrebna je naša svesna odluka da počnemo sa zdravim životnim stilom. Definicija, koju koristi Nacionalni Wellness Institut (SAD) kaže da je to „aktivan proces kroz koji ljudi postaju odgovorni i spremni da donose odluke i sprovode aktivnosti usmerene na uspešno postojanje.“

Cilj ovog koncepta nije samo odlazak u jedan takav centar. To je dostizanje stanja u kojem ćemo biti sposobni da radimo stvari koje želimo, bez posebnog napora. Hoteli koji su svojim imenima dodali pojam „wellness“ odmah asociraju da su namenjeni za opuštajući i relaksirajući boravak.

Dolazimo do zaključka da je wellness centar zapravo mesto, u kome su aktivnosti usmerene ka zdravom životu. Podrazumeva aktivnosti poput zdrave ishrane, umerenog ali redovnog vežbanja, posetu banjama, kvalitetno provedenog vremena sa dragim ljudima.

Razlika izmedju wellness i SPA centra

Ako je sve ovo deo velnesa, šta onda podrazumeva SPA centar, ima li razlike izmedju ta dva pojma? Naravno da ima! Više o tome pročitajte ovde: Razlika između wellness i spa centra