Naslovna Vesti Kazna za nošenje papuča na omiljenoj srpskoj destinaciji u Italiji

Kazna za nošenje papuča na omiljenoj srpskoj destinaciji u Italiji

Kazna za nošenje papuča
Kazna za nošenje papuča

Kazna za nošenje papuča? Upravo tako, dobro ste pročitali. Italija je izuzetno posećena zemlja, jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu. Poslednjih godina, broj turista je u porastu, pa se konstantno pojavljuju različiti propisi. Neki od njih su totalno bizarni, ali opravdani.

Ćinkve Tere (Cinque Terre) je mesto koje svakako doprinosi popularnosti Italije. Jedan od propisa koj su uveli je zabrana nošenja papuča.

Svi turisti koji nose papuče ili japanke moraće da plate kaznu od 50 do 200 evra u zavoisnosti koliko vlasti to odrede. Sandale, japanke i papuče odlaze u zaborav. Vlasti Nacionalnog parka Ćinkve Tere odlučili su da zabrane šetnje u ovim letnjim asesoarima, isključivo zbog brojnih povreda koje turisti zadobiju dok obilaze ovu oblast.

Pročitajte: Cinque Terre – Italijanska rivijera iz bajke

„Problem je u tome što ljudi ovde dolaze i misle došli su na plažu, a staze okolo su prave planinske. Prvo ćemo sve upoznati sa kampanjom, a onda ćemo početi da sprovodimo sankcije“, rekao je Patricio Skarpelini upravnik nacionalnog parka.

Ćinkve Tere je sve popularnije i godišnje ga poseti preko dva i po miliona ljudi, pa su u toku pregovori da li je potrebno i ograničiti pristupe u cilju povećanja bezbednosti.