Naslovna Festivali i manifestacije EXIT – Internacionalni letnji muzički festival (Video)

EXIT – Internacionalni letnji muzički festival (Video)

Exit festival
Exit festival

Exit je jedan od najpopularnijih festivala u ovom delu Evrope. Višestruko je nagrađivani internacionalni letnji muzički festival. Održava se u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Organizuje se jednom godišnje, počevši od 2000. godine, i obično traje četiri dana. Na njemu nastupa preko 700 izvođača na više od 40 bina i muzičkih zona. Tokom godina, festival je ugostio najveće muzičke zvezde iz celog sveta. Neke od njih su: Billy Idol, Guns N’ Roses, David Guetta, Snoop Dogg, The Prodigy, Sex Pistols, Chemical Brothers, Nick Cave i mnoge druge.

Pročitajte: Festival boja Holi: Najsvečaniji festival u Indiji

Već godinama festival je simbol slobode, kulture, muzike i dobrog provoda. Pokrenula ga je grupa studenata Univerziteta u Novom Sadu, kao pokušaj da mladima Srbije pruže neko dešavanje i pokrene kulturu i zabavu Novog Sada.

Photo: EXIT Photo Team
Photo: EXIT Photo Team
Nagrade EXIT festivala

Pored titule „Najbolji evropski festival“ osvojene na Evropskim festivalskim nagradama 2013. i 2018. godine,  2007. godine proglašen je i za najbolji evropski festival na Britanskim evropskim nagradama.

EXIT 2019

Ove godine, EXIT se održava od 4 do 7 jula. „EXIT Tribe 2019“, u kojem će svi ljubitelji muzike, uticajni pojedinci iz celog sveta, umetnici, sportisti, javne ličnosti i organizacije biti pozvani na ujedinjenje sa jasnim ciljem – zaštiti planetu i celokupan život na njoj.

Kako je bilo prošle godine „EXIT Freedom 2018“ pogledajte u videu ispod.