Naslovna Istraži Najsigurniji gradovi Evrope u kojima možete da putujete i sami

Najsigurniji gradovi Evrope u kojima možete da putujete i sami

Želite da svoj godišnji odmor provedete na sigurnom mestu na kojem nećete morati da razmišljate hoće li vam se dogoditi nešto loše, Evropa je pravi izbor za vas.

No, koliko god Evropa bila siguran kontinent u poslednje vreme neki evropski gradovi i nisu toliko sigurni. Razlog su u prvom redu nešto češći teroristički napadi.

Spisak država u kojima morate biti oprezni kada ih posetite!

Mi smo tu da vas razuverimo i pokažemo vam da postoje i sigurni evropski gradovi u koje slobodno možete da otputujete i sami, prenosi portal Put oko sveta

Malta

Malta je  država koja se nalazi u neposrednoj blizini Sicilije. Odličan je izbor za one koji putuju sami, a žele da kombinuju odlaske na plažu i razgledanje kulturnih znamenitosti.

Između ostalog, ne morate da se plašite ako nešto želite da pitate ili se osećate izgubljeno, jer osim malteškog, na Malti se govori i engleski jezik. Jedan od razloga je zasigurno i taj što je Malta bila pod britanskom vlašću sve do 1964. godine kada je postala nezavisna.

Osim odmaranja na predivnim plažama, Malta nudi i mnogo razloga za istraživanje i razgledanje jer se ovde nalaze neki od najlepših dvoraca.

pixabay

 

Amsterdam

Putujete li sami, Amsterdam je još jedan od najsigurnijih gradova u Evropi. Jedan od bitnijih razloga zašto je taj što je tamo jednostavan i vrlo pristupačan prevoz – biciklima.

Biciklistička kultura je kod Nizozemaca na visokom nivou. Biciklisti se poštuju i jednaki su učesnici u saobraćaju kao i automobili. Ako se ne osećate konforno sami na biciklu, uvek se možete priključiti nekim od grupnih biciklističkih tura gde ćete uz pomoć vodiča najbolje upoznati grad. A usput ćete upoznati i nove ljude.

pixabay

 

Firenca

Jedan od najšarmantnijih i najromantičnijih italijanskih gradova svakako je Firenca.

Kada prvi put stignete u Firencu oduševiće vas velika količina ljudi koja se sliva ulicama prema centru grada. U Firenci se nikada nećete osećati usamljeno, a u nekom od barova u centru vrlo brzo ćete upoznati i društvo.

Lokacije oko reke Arno su sigurno najposećenije, a stanovnici su jako ljubazni i pristupačni pa će vam drage volje dati sve potrebne informacije koje vam budu trebale.

U Firenci živi jako puno stranaca koji tamo rade ili studiraju pa i sami traže društvo. A između ostalog, nema boljeg društva, od društva Da Vinčija, Botičelija i Mikelanđela.