Naslovna Vesti Indipendent: Dođite u Beograd po drugu dozu Nove godine

Indipendent: Dođite u Beograd po drugu dozu Nove godine

U najnovijoj reporaži o Beogradu, britanski „Indipendent“ poziva čitaoce da 13. januara proslave Novu godinu po julijanskom kalendaru u srpskoj prestonici.

„Dođite po drugu dozu novogodišnje večeri u Beograd, gde Srpska pravoslavna crkva koristi stari julijanski kalendar, što znači da se sve (obeležava) 13 dana kasnije“, navodi se na portalu britanskog lista.

Obilazak grada treba da se započne u Knez Mihailovoj ulici, šetnjom po Kalemegdanu. A za kraj preporučuju večeru i provod u nekom od klubova i restorana u Beton hali i Savamali, ili na nekom od prestoničkih splavova.

„Indipendent“ piše i da je jedna od najvećih pravoslavnih crkava na svetu – Hram Svetog Save vidljiv iz svih delova grada. List poziva posetioce i da se popnu na vrh Kule Gardoš u Zemunu. Kako navodi, odatle se pruža pogled na krovove od crepa, sa Dunavom i Starim gradom u pozadini.

Predlaže i posetu Muzeju savremene umetnosti, za koji navodi da je otvoren u oktobru 2017. godine nakon što je bio zatvoren 10 godina. Navodi se i da su hoteli u Beogradu “neverovatno pristupačni”. Njihovo poređenje je bilo sa onima u drugim evropskim prestonicama. Takođe piše i da postoji veliki izbor restorana i da se novi stalno otvaraju.